Поморие чества своя патронен празник

В Деня на Свети Георги Победоносец Поморие чества своя патронен празник. В манастира, който носи името на светеца, Божествената Света литургия отслужи настоящият игумен на манастира Йеромонах Паладий.

Стотици вярващи се стекоха в храма, за да запалят свещ за здраве и да напълнят чудотворна вода от аязмото. „Много се радвам, че Поморие на този ден е посещаван от много приятели отблизо и далече, което ми дава надежда и радост, че заедно с Божията благословия ще продължим напред да развиваме нашия град“, сподели кметът на община Поморие Иван Алексиев. От външната сцена на НЧ „Светлина 1939“ той поздрави всички жители и гости: Днес се събираме със своите близки и приятели, за да се веселим, но и да си благодарим! Благодаря ви и аз, че заедно вървим напред, споделяме тревогите и радостите на този град и се справяме с предизвикателствата на времето. Поморие е прекрасен град с едни от най-магичните изгреви и залези, затова нека посрещаме всеки нов ден с вяра и нека го изпращаме с удовлетворение!

Беше прочетен поздравителен адрес от областния управител проф. д.н. Мария Нейкова. Сред гостите бяха кметът на турската община Енидже Илхан Аръ и колегите му, народните представители Галя Желязкова, Андрей Рунчев и Жечо Станков, заместник-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Празникът продължи с почти двучасов концерт на народния певец и пазител на българския фолклор Илия Луков, с пъстри хора, добро настроение и силни послания. В навечерието на празника популярният DJ Marti G, носител на десетки награди за музика и приятел на Поморие, получи от кмета на общината символичния ключ към града за успехите си като музикален посланик на Поморие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *