Прогноза за месец март 2022 година

Месец март започва с празника на маретницата. Вплитането на червен и бял конец е символ на баланса в природата и е ден, през който да си пожелаем хармония в света. Хармония, която към днешна дата ни е малко трудно да си представим. На 1 март се усеща напрежението – във въздуха се носи енергията на конфликтността и не са изключени внезапни критични ситуации. Подсилена от Луната във Водолей е на квадратурата между Сатурн и Уран – между старото и новото и това може да е събития, носещи аварийност. Затова бъдете внимателни с всичко, с което се захващате през деня.
Още на 2 март от 18, 35 часа обаче настъпва едно обещаващо Новолуние в Риби – двете светила се съединяват с най-благодетелната планета Юпитер. Нептун също е част от тази звездна прегръдка и засилва чувствителността и емпатията помежду ни. Тези от вас, които използват Новолунията, за да набележат целите си за месеца, могат да се възползват и от това, защото ще е доста ползотворно. Прекрасен момент за започване на семинари, обучения, презентации, популяризиране. Ако желаете да покажете способностите си пред света, сега е моментът. Рекламирайте се със самочувствие и бъдете уверени, че това, което захванете днес ще ви донесе много успехи в бъдеще. Валидни са същите тенденции и за 3 март. Дейностите, които можете да стартирате са свързани с изкуство (музика, рисуване), психология, медицина, красота. Помислете за какво мечтаете и от какво се нуждае душата ви, за да си го проектирате в битието. Именно в тези два дни.
До 6 март като, че ли се усеща малко повече спокойствие, но на 7-ми пак ни завладява тревожността. Денят не е подходящ за пътувания, банкови операции и големи покупки. Ако ви предстоят такива, изчакайте до 9 март. Тогава може да подписвате договори, да инвестирате, да договаряте. Празникът на жената, 8 март , е подходящ ден за забавления – Луната е в Близнаци и ни прави бъбриви и отворени към другите. Това е мечта на всяка уважаваща себе си дама – да се наприказва на воля със своите приятелки.

Отличителното за месеца е съединението на три планети – Венера, Марс и Плутон в Козирог. Венера отговаря за емоциите, Марс за действието, а Плутон увеличава всичко, до което се докосне. Тоест изпитваме силни и дълбоки емоции, които нямат много възможност да се покажат на повърхността и с лекота да се проявят. Козирогът ни прави сдържани, но не и лишени от чувствителност. Затова не се лишавайте от споделени моменти с любимия човек, защото ще са вълшебни.

През март на небето няма нито една ретроградна планета и това е чудесно. Ако имате намерение да правите нови неща, звездите ви подкрепят да вървите смело напред.
Пълнолунието е на 17 март и въпреки, че по това време се увеличават всички емоционални програми и достигат своя пик, този път смятам, че няма да го усетим много негативно. Очаква се да е по-спокойно от предходното. Въпреки това от средата на месеца се очертава доста по-динамичен период –  в политическо, икономическо и социално отношение.

Едно от главните събития през март е пролетното равноденствие. То се случва на 20 март и с него се обозначава началото на космическата нова година. Точно този ден Слънцето прави преход в Овен, а той е символ на действието. Точно тогава всичко в природата се събужда, активизира и дава импулс за нов живот. Почитани още от древността, равноденствията носят мощна енергия. Затова е много важно с какви нагласи и очаквания влизаме в този нов цикъл.

По отношение на военния конфликт между Русия и Украйна смятам, че индикация за това е тежкият аспект между Сатурн и Уран. Две мощни енергии се сблъскват, противоположни по своята същност и носят усещане, че всичко, което ни е носило стабилност се разпада. Аспектът е индикация за икономическа нестабилност, разрушаване на статуквото и борба със старото. Аспектът се задържа през целия месец март, което няма да донесе така жадуваното умиротворяване на ситуацията. Но за да се направи цялостен анализ е нужна оценка на астрологичните показатели по картите на засегнатите държави, което е в компетенциите на монданните астролози.
Но истината е една – годината е под знака на Черния воден тигър. Това е година с неочаквани обрати и непредсказуеми събития. Тигърът обаче е символ на сила, смелост и бързина, затова обратите могат да бъдат свързани с решимост за действие и тотална промяна посоката в живота. Надявам се единствено промяната да е към по-добро.

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

                                                                                                Сайт: https://astrohoroskopi.com