Прогноза за месец септември 2022 година

Малко преди началото на септември настъпи Новолунието в Дева и въпреки, че беше свързано с трудности заложи принципа на този зодиакален знак- а именно грижа за здравето, активност в трудовите дейности, нови работни проекти. Няколко са главните астрологични фактори, които ще повлияят на живота ни през месеца.
* На 9 септември започва ретроградната фаза на Меркурий и ще продължи до 2 октомври. Ясно е, че ще има някои спънки по време на този период. Може да се забавят някои започнати начинания – издаване на документи и лицензи, разваляне на техника, препятствия по време на път. Добре е да не препираме, а да бъдем търпеливи и да си дадем време за подготовка и планиране на новите начинания. Подходящ период за довършителни дейности и връщане към дълго отлагани инициативи, но не и за старт на нови. Покупки през този период и подписване на договори, включително и брак, не са препоръчителни.
* Почти през целия месец на небето се задържа опозицията между Слънцето в Дева и Нептун в Риби. Нептун обърква нещата – пазете се от измами, самозаблуди. Много от ситуациите могат да не се развиват според очакванията ни. Висока чувствителност и разочарование в личните отношения. Затова допринася и опозицията на Венера към Нептун, която се задържа от 20 до 28 септември. И въпреки, че е в не до там емоционалния знак Дева, Венера все пак свързваме с личните емоции, които биват задействани от в дълбочина от Нептун. И това ще рефлектира върху любимия човек – разочарование, неудовлетвореност, тъга. Медитацията е особено подходящ начин за справяне с емоционалните състояния особено в период, при който Нептун е главно действащо лице.
Месецът е с повишен риск от инфекциозни и заразни болести, простудни заболявания.
* Друг значим аспект е квадратурата между Уран и Сатурн. И този месец се задържа на небето, а това означава, че напрежението продължава. Битката между старото и новото все още е факт. И колкото и труден за всички ни този период едно е ясно – време е за промяна. Съветът ми е да действаме в тази посока. Креативните идеи на хора с новаторско мислене е това, което ще доведе до успех и развитие. И тук нямам предвид промяна само на социалната, икономическата и политическата сцена, а също промяна в личен план. Промяна на себе си, на отношението си към близките.  Да се опитаме да предприемем нови действия, за да получим различни резултати.
Този аспект е индикация за икономическа криза.
* На 10 септември е Пълнолунието по оста Дева-Риби. Емоционална възбудимост, но не в крайна степен. Залагайте на разума, поискайте съвет и чак тогава действайте. Защото Марс, планетата на действието е в комуникативния знак Близнаци, аспектира двете светила и показва начина, по който ще се разрешат проблемите.
*На 25 септември е Новолунието във Везни. В условията на ретрограден Меркурий на това Новолуние не препоръчвам стартиране на нови проекти и дейности. Но от друга страна можем да се насочим към повече творчески занимания, медитативни и дихателни практики и разходки сред природата, стига да не вали.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова
Телефон: 0896808697
Сайт
https://astrohoroskopi.com