Прогноза за месец юли 2022 година

Лятото дойде, а с него и желанието за повече удоволствия, наслада и свобода. Но усещането за спокойно лято е доста илюзорно, защото през юли месец се наблюдават няколко напрегнати аспекти на звездното небе. От 13 юли се включва точната квадратура между Уран и Сатурн. Икономическа нестабилност и напрежение в структурите на властта ще са валидни през целия месец. Допълнително утежняване ще носи и опозицията на Плутон към слънцето от 3 юли до 30 юли. Не са препоръчителни сериозни преговори, защото може да се стигне до крайни конфликти. Тук е засегната темата за лидерството и властта, а точно на това сме свидетели  на политическата сцена у нас. До окончателни решения няма да се стигне.
Нептун- планетата, символ на дълбоката емоционалност е статична до 12 юли. Повишава чувствителността. За по-практични решения и инициативи е доста неподходящ период. Ползотворен е обаче за романтични срещи и любовни преживявания, за творчески процеси и медитативни практики. Не водете спорове на религиозна основа, не дълбайте по болезнени душевни проблеми. До нищо добро няма да доведе това. До средата на юли внимателно оглеждайте покупките, които правите – вижте качеството на продукта и не се доверявайте само на рекламите. Ако ви предстои по-скъпа покупка я направете два-три дни след Пълнолунието, което е на 13 юли.
Изобщо се очертава не лек юли, затова е препоръчително да се оттегляте щом усетите напрежение в комуникацията – и в личен, и в професионален план. Работа в уединение и време за самоанализ е по-добрият вариант. Хората, работещи в големи колективи ще бъдат положени на по-голям стрес.
Планетата на действието Марс е в собствения си знак Овен до 5 юли. Дава доста напор, а спокойствие може да се очаква едва, когато влезе в Телец. Марс ще остане там до 20 август и това е подходящ период за разходки сред природата или занимания, включващи контакт със земята, работа в градината.
На 5 юли Меркурий стъпва във водния знак Рак, а както знаем водните зодии свързваме с чувствителност. До 19 юли всяка изречена дума може да бъде възприета лично от околните и да внесе обида в душата. Но пък дава по-мека и неагресивна комуникация. Затова внимавайте с думите и обмисляйте добре търговските сделки, за да не вземете емоционални решения. От 19 юли до края на месеца планетата на комуникацията ще се установи в по-експанзивния и открит знак Лъв, а това засилва деловите преговори и води до по-конструктивни решения.
На 13 юли е Пълнолуние по оста Рак-Козирог с участието на Плутон, което отново засилва напрежението. Противоборство в отношенията, нетърпимост в колективите. Дните около Пълнолунието са най-тежки, но два-три дни след него страстите ще се охладят. Особено в личните отношения.
Новолунието в Лъв ще е на 28 юли отново под влиянието на Плутон. На какво е символ тази планета? Тя отговаря за колективите, властта, политиката, обществени движения. Но винаги свързваме Плутон с волята, по-мощна е обаче от волята на Марс. Марсовата воля е на ниво индивид. Важно е да се знае, че целият юли е повлиян от опозицията Слънце-Плутон, а това със сигурност означава действие. Във всяко едно отношение – да не спираме да трудим, да не спираме да се наблюдаваме, да не спираме да спортуваме. Плутон обича действието, та дори и разходките в парка. Но пък дава също индикация за аварии и склонност към травми. Бъдете особено внимателни на дните около Пълнолунието в средата на месеца и дните около Новолунието – 29, 30, 31 юли. Хората с високо кръвно и сърдечно-съдови заболявания да се отнасят с особено внимание към здравето си през целия месец.
И въпреки напрежението, което вещаят звездите през юли, навън е лято и всичко, от което имаме нужда е повече слънце, контакт с Природата, разбиране за мъдростта й и нейната пречистваща сила, която астролозите наричат Плутон.
                                                                               Астролог: Валентина Радиева-Маренова

                                                                              Контакти: 0896808697

                                                                              E-mail: vmarenova@gmail.com

                                                                             Сайт: https://astrohoroskopi.com