Прогноза за ноември 2022 година

Още на 30 октомври започва ретроградното движение на Марс и ще продължи до 12 януари 2023 година в зодиакалния знак Близнаци. Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстоява себе си; как действа и изразява индивидуалната си сила и каква е сексуалната му енергия. Марс е волята. Марс е действието, а знакът на Марс показва КАК правим това – например Марс в Близнаци с думи, Марс в Овен с юмрук по масата и т.н.

Ретроградна е планета, която от позицията на Земята изглежда е спряла движението си на небосклона и дори „върви“ назад. И понеже според астролозите Марс е действие, сила, воля, когато планетата е ретроградна, това означава, че сме в период, когато активността на хората е възпрепятствана, гневът е насочен навътре и генерира огромно напрежение. Тази позиция на Марс ще ни направи доста раздразнителни, обидчиви и невъздържани. През тези два месеца на повърхността ще излизат потиснати емоции, които ще ескалират в конфликти. Възможни са раздели, кавги, упорство, но те са само последствия на вече преминали събития. Когато една планета е ретроградна, тя идва, за да ни върне в ситуация, която сме потиснали и премълчали. Това са периоди на ревизиране на стари модели и ако те не ни вършат вече работа, най-добре е да се разделим с тях. Най-силно ще усетят това влияние, представителите на мутабелните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби.

Какво препоръчвам в периода на ретрограден Марс?:

  • Не се започват нови бизнес начинания, проекти и дейности. Много е вероятно да не доведат до желания успех. Не се отварят фирми.
  • Не се започват съдебни дела.
  • Не се създават нови интимни връзки – ще са силно страстни, но не дългосрочни.
  • Много от браковете са подложени на изпитания, поради неизказани през годините думи и потиснати обиди. В конкретния момент целият този емоционален „облак“ ще излиза на повърхността под формата на конфликти и скандали. Това ескалиране на емоциите може да подейства и прочистващо за партньорствата, стига да са стъпили на стабилна основа – любов, доверие, разбиране. Ако осъзнаването не е на лице, са възможни раздели.
  • Не се започват ремонти, особено на техника.
  • Внимава се при работа с металообработващи машини, друг вид тежка техника – възможни са травми.
  • Не се купуват автомобили; машини, свързани с производство или друг вид техника. Могат да дадат скрити дефекти или да се развалят бързо.
  • Не бива да се действа импулсивно. Възможно е да се избълват думи, които да наранят, а реакциите са на раздразнителност и с детински инат. За периода важи поговорката: „Три пъти мери – един път режи!“

До 22 октомври Слънцето върви във водният Скорпион и прави опозиция към планетата на Уран, символизираща промяна, свобода и реформаторство. Това ще подсили конфликтния аспект от миналия месец – Уран квадрат Сатурн, а това със сигурност не означава спокойствие. Месецът тръгва с напрежение – още на 1 ноември луната подсилва тежките аспекти, а на 8 ноември е Пълнолуние и пълно Лунно затъмнение. Събитията, които се случват на затъмненията ще носят своите дългосрочни последици – поне следващите 3 месеца. Денят е силно авариен, затова бъдете внимателни по време на път, както и към здравето си.
Венера е в Скорпион до 16 ноември и прави чувствата дълбоки и драматични. Ревност, страст и недоверие. Резки раздели между хората в романтични връзки – заради опозицията Венера-Уран. Ако  След 17 ноември Венера влиза в оптимистичния Стрелец и ще се усети като способност да се глада на нещата „по-отгоре“ без излишни страдания, с повече експанзия и вдъхновение. На 22 ноември и Слънцето ще премине в огнения Стрелец, а това донякъде ще освободи напрежението, което тегнеше в енергийното поле. Казвам донякъде, защото борбата между старото и новото продължава. Конфликтът е налице до март 2023 година.
На 24 ноември е Новолунието в Стрелец и е с хармонични аспекти. Новите начинания е добре да се обмислят поради ретроградния Марс, но за по-ежедневни, битови начинания е подходящ ден. Подходящ период е и за планиране на обучения и пътувания, подготовка за нови творчески проекти, търсене на вдъхновения. Общо взето втората половина на ноември е по-спокойна. Последните месеци бяха толкова енергийно концентрирани, наситени със събития и все едно времето се забърза. Въпросът е дали ще успеем да преминем успешно през тези „интересни времена“? Отговорът не е еднозначен, а различен за всеки човек. Само пътят е ясен – нарича се „промяна“.
До колко сме готови да променим нещо в живота си – работата, партньорството, себе си, разбиранията си?

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

 Сайт: https://astrohoroskopi.com