Първа ветроходна регата, организирана от Яхт клуб „Поморие“

Днес бе открито първото издание на ветроходната регата, организирана от Община Поморие и Яхт клуб „Поморие“. Официалният старт на състезанието бе даден от кмета Иван Алексиев, който пожела на всички участници попътен вятър и безаварийно завръщане на брега.

Регатата ще продължи три дни, от 7 до 9 юли, като ще се проведат гонки в класовете Оптимист и Лазер Радиал. Участие ще вземат близо 80 млади ветроходци от клубове във Варна, Несебър, Приморско, Бургас, Балчик и София. Главен съдия на състезанието е Пламен Георгиев, а награждаването на участниците ще се състои на 9 юли от 17.00 часа в базата морския клуб, съобщават от Община Поморие.

„Благодаря на Общински съвет – Поморие, за това че с техни решения се дава възможност за организиране не само на тази регата, но и на много други спортни мероприятия за децата, защото това е най-важното. Успешен старт на регатата!“, каза кметът Иван Алексиев на откриването.

Сред гостите бяха и Адам Адамов – председател на Общински съвет – Поморие, Ива Кусева – общински съветник и председател на комисията по спорт и младежки дейности и Георги Гуменов – член на Управителния съвет на клуба.