Първото бебе за 2014 година в Бургаската болница е момиченце

Последните бебета, родени през 2013 година в МБАЛ-Бургас, са близнаци. Те са дошли на бял свят в 22:00 часа на 31 декември, каза д-р Антонио Душепеев – началник на Родилно отделение. Децата са момченца и носят имената Христо и Симо.

Първото бебе за 2014 година в Родилното отделение се казва Стелияна. Тя е дошла на бял свят в 06:20 часа тази сутрин. Само до обяд бебета са общо четири – 3 момиченца и едно момченце. Едно от момиченцата е родено у дома. По данни на Центъра за спешна медицинска помощ то е проплакало в 00:10 ч. на 1 януари, в село Равнец, каза д-р Душепеев. Бебето е траспортирано в 03:00 часа тази сутрин в Бургаската болница, за да му се окаже нужната следродилна помощ. Заради празничната вечер майката не е успяла да стигне до болницата навреме и е родила вкъщи. Бебето е в добро състояние.

Новогодишната нощ е преминала спокойно за екипа на Спешно отделение. В първите часове на януари са приети четирима мъже на около 20 години с повърхностни наранявания по ръцете от пиратки и фойерверки. Раните им са обработени и те са освободени за домашно лечение. Според лекарите в последните години се наблюдава намаляване на случаите на пострадали от употреба на пиротехнически средства. Има и случай на прекалил с консумацията на алкохол от празничната трапеза. Той е на млада жена, чието състояние е било леко и тя също е освободена за домашно лечение. През нощта и тази сутрин няма други пациенти с травматични наранявания, както и пострадали при катастрофи. Най-много са приетите с хронични заболявания, като хипертония, сърдечно-съдови болести и др.