Раздават защитни маски на всички пенсионери от община Поморие! Кметът: Носете маските за лице извън дома!

Снимка:Община Поморие
Снимка:Община Поморие

„Призовавам жителите на община Поморие да носят предпазни маски за лице извън дома си. И не се отнася само за хората над 60 години, но и за всички останали. Според известните ни данни, голям процент от хората, които биха могли да бъдат заразени и да разпространяват вируса, нямат никакви симптоми на болестта. Това означава, че дори и да се чувства здрав, човек може неволно да навреди на околните. Ето защо носенето на защитни маски на обществени места, ако не е задължително, то е силно препоръчително. Ограничаването на социалните контакти е основният начин да се справим с разпространението на заразата, но ако имаме съзнанието, че всеки може да бъде преносител, не трябва да излизаме навън без предпазна маска.“, каза кметът Иван Алексиев.

Община Поморие осигури защитни маски за всички пенсионери. Още днес закупените от Общината трислойни предпазни маски за лице ще бъдат разпределени по населените места в община Поморие и ще бъдат раздадени на всички възрастни хора посредством пенсионерските клубове и кметствата.

Част от доставеното количество, от над 3 хил. предпазни маски, ще бъде на разположение в административните сгради, обслужващи гражданите, където маска ще получи всеки, който не е могъл да се снабди с такава.

Днес в Община Поморие се получи и дарение от един от доставчиците на дезинфекционни препарати – Георги Караилиев. Той безвъзмездно предостави 150 бр. предпазни маски за нуждите на общинската администрация.