Разясняват в Бургас възможностите за работа на наши строителни работници в Израел

Възможностите за работа на български строителни работници в Израел ще бъдат представени детайлно на  4 април от 11.00 часа в КЦ “Морско казино“ – Бургас. Това съобщи почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

По време на информационния ден ще бъдат разяснени всички опции за обмен на работници, които регламентира  Спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост на гражданите на двете държави.

Освен възможностите за работа в Израел, организаторите на  информационната кампания ще представят и условията за живот там.

В срещата ще вземат участие Н.Пр. Шаул Камиса-Раз – посланик на държавата Израел у нас, кметът на община Бургас Димитър Николов, Камелия Лозанова – изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, представители на работодателски организации от двете държави и кметове на много български общини.

Информационният ден се организира от Министерството на Труда и Социалната политика на България, Агенцията по заетостта, Посолството на Израел в България, ПИБА- Израелската служба за заетост, Община Бургас и неправителствените организации „Joint“  и “SELA”.