Светлинен парад и конкурс за най-красив мотор на 8 септември в Поморие

Светлинен парад (мото шествие) и конкурс за най-красив мотор ще се проведат в Поморие, по повод 10-та юбилейна Международна среща на собствениците на Хонда Голд Уинг. Организатори на атрактивното събитие са Община Поморие и Сдружение „Мото клуб Златно Крило – GWCBG“. Сдружението е основано през 2010 г. от Ивайло Стефанов и Пламен Петров с цел популяризиране на мототуризма в България и Европа. Клубът е член на Европейската Голд Уинг Федерация GWEF.

Шествието ще се състои на /08.09.2022 г. – четвъртък/ и в него ще се включат близо 100 мощни машини от различни държави. Маршрутът ще започне от Ахелой и ще продължи с парадна обиколка на Поморие. Ревът на мотори ще огласи града около 20.10 ч. Превозните средства ще бъдат паркирани на площада пред НЧ „Просвета 1888”, където любителите на машините на две и три гуми ще имат възможност да  ги разгледат и да се снимат с тях. Най-атрактивните мотори ще бъдат отличени със специални награди, съобщава пресцентърът на Община Поморие.

За да представят таланта на българските деца и красотата на българския фолклор, пред чуждестранните гости ще се изявят танцьорите от Детски фоклорен танцов ансамбъл „Раковина“ и младата певица Полина Березовская от ЦПЛР – ОДК – Поморие, както и двойки на Клуб по спортни танци „Поморие“.

Община Поморие и „Мото клуб Златно Крило“ канят жителите и гостите на града да разгледат моторите и да се насладят на музикално-артистичната програма на 08.09.2022 г. /четвъртък/ от 20.10 ч. на площада пред НЧ „Просвета 1888“.