Сдружение „Европа и ние” представи резултатите от изпълнението на проект

otchet3

На 03.06.2013 г. в Областна администрация Бургас се проведе прес-конференция, на която бяха представени резултатите от изпълнените в Бургаска област дейности по проект «Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион – По-малко отпадъци на Северозапад», финансиран с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 – 2013».

По време на мероприятието беше представено постигнатото в Бургаска област при изпълнението на проекта, обявиха се резултатите от конкурса за най-интересна идея за изработване на „контейнери” за разделно събиране на отпадъци в битови условия, връчиха се награди на победителите. Най-интересните идеи от конкурса бяха представени, а победителите – ученици от СОУ „Христо Ботев” гр. Айтос изнесоха авторско танцово-музикално шоу.

Проект „По-малко отпадъци на Северозапад” се изпълнява от Регионален екологичен център, Молдова в партньорство със Сдружение „Европа и ние”, Център за екологични съвети Галац, Румъния, Център за екологични съвети Кахул, Молдова, Асоциация „Cutezatorul”, Молдова и Център за регионални изследвания, Украйна в периода 03.02.2012 – 02.08.2013 г. Проектът е насочен към намаляване количествата на твърдите отпадъци и подобряване състоянието на околната среда в целевите региони.

Основните дейности, реализирани на територията на Бургаска област бяха: провеждане на няколко тематични обучения за повишаване капацитета на местната публична администрация и неправителствен сектор в сферата на управлението на твърдите отпадъци, проучване на информираността на обществеността относно управлението на твърдите отпадъци, разработване на карта на нерегламентираните сметища, провеждане на училищна кампания и поредица от информационни дни с фокус върху разделното събиране на отпадъци в цялата област. В ОУ „Братя Миладинови” Бургас се изгради платформа за компостиране на органични отпадъци и се проведоха няколко семинара за презентирането й и за представяне на ползите от компостирането. По случай Международния ден на Черно море се проведе организирано почистване на бреговата ивица. През октомври 2012 г. се проведе учебна визита с практически посещения на съоръжения за депониране на отпадъци в окръг Галац, Румъния.

donka1

3 Отзиви

  1. A zashto pomorijska nepravitelstvena organizaciq predstavq proekta v Burgas?Nie-pomorijci,ne mojahme da otidem da predstavim predlojeniqta ni za razdelno sabirane na otpadaci-snimkite,s koito uchastvahme v konkursa.Koi sa nagradeni ot konkursa za snimki s konkretni predlojeniq?

  2. Защото като всичко, което те заобикаля е замислено и изпълнено с лъжа! Ехидните им усмивки по лицата говорят повече от нескопосаните им действия. Лицемерието им е безгранично като "шенген", към където се стремят, единствено и само за да приповтарят великите си умения на манипулатори.

  3. Явно поредното скрито нещо!Никаква информация няма и на сайта на самата неправителствена организация "Европа и ние".Сайтът им не е обновяван от 2006 година!А живеем в21 век-векът на новите технологии.Как да се информират хората за вас,господа?