„Синя зона“ се въвежда в Поморие

От 29 ноември 2022 г. влиза в сила решението на Общински съвет – Поморие за въвеждане на зона за кратковременно платено паркиране или т.нар “синя зона“ на територията на град Поморие.

Зоните за платено паркиране (само пред административните сгради и банки) са както следва:

  • На ул. „Княз Борис I“ – пред Районна прокуратура (5 паркоместа и 1 инвалидно паркомясто)
  • На ул. „Княз Борис I“ – до банка ОББ (7 паркоместа и 1 инвалидно паркомясто)
  • На ул. „Н. Димитров“ – пред Районен съд (6 паркоместа и 1 инвалидно паркомясто)
  • На ул. „Солна“ – до ВиК (4 паркоместа и 1 инвалидно паркомясто)
  • На ул. „Солна“ – до Пансионата (14 паркоместа и 1 инвалидно паркомясто)
  • На ул. „Нео Анхиало“ – пред Община Поморие (25 паркоместа, 2 инвалидни паркоместа и 4 за таксиметрови автомобили)
  • На ул. „Европа“ – до стадион Поморие (39 паркоместа и 2 инвалидни паркоместа)

Зоната ще работи от 8:00 ч. – 18:00 ч., с право на паркиране до 2 астрономически часа, на цена от 1,00 лв. с ДДС на всеки започнат час. При паркиране в „синя зона“, първите 15 минути ще бъдат безплатни.

На територията на град Поморие продължава да работи и репатриращ автомобил тип „Паяк“, който ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 50 лв.

Освен паркингът пред х-л „Свети Георги“, платени стават големият паркинг пред Община Поморие и пред Специализирана болница за рехабилитация – Поморие (СБР-НК ЕАД, филиал Поморие). На паркинга до МБАЛ – Поморие продължава да действа режимът първите два часа престой за посетителите на болницата да са безплатни. Таксата за престой на платен паркинг е 2.00 лв. на всеки започнат час, се  съобщава в общинския сайт.