След 7 години! Общински съвет отново реши собствеността на кино Яворов

Община Поморие и „ПС ГРУП” София  прекратиха съсобствеността си за лятното кино в града. На заседание на Общински съвет Поморие присъстващите 20 съветника приеха докладната записка на кметът Иван Алексиев киното и теренът под него да бъде изцяло собственост на общината. Дългогодишната сага най-сетне приключи след като бе постигнато споразумение между двете страни, след шестмесечни преговори. „ПС ГРУП” София” ще отстъпи сградата с терена и ще получи общински терен в кв. „Малко солено езеро”. Подобно решение на общинския съвет беше взето през далечната 2006 година, но то не бе изпълнено.
Амбицията на местната власт е да развие комплекс, включващ: лятното кино, паметника на Яворов и крайбрежната алея до Старото казино, съобщиха от пресцентъра на общината. Предстои да бъде изградена алея на поета с неговите стихове, а традиционните Яворови дни отново ще се провеждат в лятното кино,  носещо името на гениалния поет.

архив:

Лятното кино в Поморие никога не е било собственост на община Поморие, сочи справка от архива на нашата медия. Сградата се стопанисваше и подържаше от държавните управления “Кинефикация”, които се преобразуваха в търговски дружества през през 1994г. , а след това приватизирани. През месец май 2006 година Общински съвет Поморие взе същото решение, за което пазим автентичен запис от дебатите за лятно кино Яворов, които може да прочетете тук.

 

2 Отзиви

  1. А кой и защо го даде лятното кино на софиянеца, който се сеща за Поморие само лятото?Златанов е за затвора!

    • Май не четеш горе написаното или си плямпаш каквото ти дойде, защото така ти отърва!