Спектакълът „Агенти” по Дейвид Мамет на поморийска сцена

IMG_5261

Шуменски драматично-куклен театър „Васил Друмев“ и читалище “Просвета 1888” гр. Поморие Ви канят на 29 април 2015 г. от 19.00 ч. на пиесата

АГЕНТИ
по Дейвид Мамет
Сценична версия и постановка
ВЛАДО ПЕНЕВ
Сценография и костюми
ДИЛЯНА АСЕНОВА
С участието на актьорите:
Любен Кънев, Иво Йончев, Михаил Билалов, Ивайло Захариев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и Теодора Духовникова.

Звездният актьорски екип от най-успешния български сериал „Под прикритие” става част от състава на трупата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” гр.Шумен.

IMG_5244

„…4-ма отчаяни агенти на недвижими имоти са принудени да продадат и невъзможното…
По пиесата „Гленгари Глен Рос” от Дейвид Мамет

На какво е способен човек, когато е притиснат до стената? Според гениалният майстор на интригата Дейвид Мамет – на всичко! Четирима отчаяни агенти на недвижими имоти са принудени да продадат и невъзможното, за да не бъдат уволнени от корпорацията си. В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци“ имат 48 часа, за да „затворят“ сделките си и да оцелеят в офисната джунгла. Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки…
Неочаквано начало и още по-неочакван край в пиесата, с която американският драматург взима „Пулицър“. Остроумният и жив език на героите му е брилянтна демонстрация на израза „mametspeak”. А когато Мамет говори, всички мълчим.
За първи път актьорът Владимир Пенев застава от другата страна на сцената, за да режисира компанията на Йосиф Шамли, Пламен Манасиев, Михаил Билалов, Ивайло Захариев, Любомир Кънев, Роберт Янакиев, Иво Йончев и Теодора Духовникова.