Срещата с туристическия бранш в Поморие очерта важните стъпки за подобряване на сезон 2024

В рамките на конструктивна и полезна среща с туристическия бранш в Поморие  беше представен Анализ на туристически сезон 2023 г., бяха обсъдени потенциалните предизвикателства пред сезон 2024 г., както и други актуални теми, свързани с развитието на Поморие и общината.

Кметът акцентира на целогодишните проблеми, свързани: със спиране на водоподаването от ВиК; с неработещия вече трета година апартаментен комплекс Сънсет Резорт; с антирекламата на българското Черноморие, която често може да бъде видяна в българските медии. „Всичко това са теми, които поставих и на срещата в Бургас с министъра на туризма Евтим Милошев, защото ако Държавата, Общината и частният бизнес не си партнират, няма как да издигаме нивото на българския туризъм“, заяви кметът Алексиев. Той сподели също и че според отчетите, представени на срещата с министъра на туризма по-рано през деня, Поморие е посочен като един от най-спокойните градове с много добра туристическа услуга.

Алексиев изрази и надежда, че след учредяването на Фонда в подкрепа на Летище Бургас, значително ще се подобри туризмът в Поморие и региона и извън активния летен сезон. Иво Барзов – Експерт Авиационен маркетинг на Летище Бургас също присъства на срещата и обяви, че с цел увеличаване на туристопотока са открити и няколко нови линии на Discover Airlines, EasyJet, FlyOne и други. „През първата половина на май стартира чартърната ни програма. Можем да се похвалим и с нов пазар в Косово и Армения. Очакваме добър сезон с ръст и се надяваме планираните немалко полети да бъдат изпълнени без проблем“, коментира още Барзов.

Към позитивните неща, в посока на които се работи, също бяха коментирани: осигурените средства за 64-ма командировани полицаи, които ще обхванат и Ахелой; по-честите пешеходни патрули; надграждането на видеонаблюдението; спазването на забраната за строителство; актуализирането на графиците за сметоизвозване; рекламата в Полша и Германия по два ключови проекта и други.

На срещата присъстваха заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов, началникът на РУП – Поморие главен инспектор Петър Тодоров, д-р Нина Апостолова – управител на Медицинския център, концесионери, директори на общинските предприятия, общински съветници, хотелиери и ресторантьори, съобщиха от Община Поморие. Всички имаха възможността да задават въпроси, да отправят критика или препоръки. „Радвам се за добрия диалог с бранша и благодаря за добрите предложения, които предстои да бъдат реализирани. Да си пожелаем успешен летен сезон и доволни туристи!“, каза в заключение кметът Алексиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *