Трима акушер-гинеколози, неонатолог и анестезиолог в АГ- отделението на „МБАЛ Поморие“

Трима акушер-гинеколози, неонатолог и анестезиолог посрещат новия живот и се грижат за женското здраве в Акушеро- гинекологичното отделение в „МБАЛ Поморие“ ЕООД . В отделението работят пет акушерки с дългогодишен опит, които са помогнали на стотици жени да станат майки и да посрещнат живи и здрави рожбите си.

През последната една година трима изявени лекари избраха да работят и да се развиват в отделението, което е изключителна гордост за ръководството на болницата. За да има повече успешни раждания, профилактика и грижа за женското здраве, заедно с д-р Матей Попов и д-р Иван Илиев вече работят и акушер- гинекологът д-р Илко Славейков, неонатологът д-р Цветелина Гечевска и анестезиологът д-р Филип Митев, чиято втора специалност е „Акушерство и гинекология“. Всички те са специалисти с дълъг професионален опит и постижения.

Това дава възможност за пациентите да бъде осигурена непрекъсната, денонощна лекарска грижа. Дори някои от специалистите да отсъства, в отделението винаги има лекар, който да извърши преглед, да приеме пациент, да назначи лечение или да извърши манипулация.

Отделението разполага и с модерна апаратура за диагностика и лечение на жените, съобщават от  пресцентъра на Община Поморие. Лекарите проследяват състоянието на пациентките по време на бременност или след интервенция със съвременни ехографи и монитори.

В Акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ Поморие“ ЕООД от няколко години се използва модерен хистероскоп, който дава възможност за детайлно и широкоспектърно изследване на вътрешността на матката с помощта видеоендоскопска техника. Този апарат позволява с една манипулация  да се съчетаят диагностика и лечение.

Хистероскопът е закупен със средства, осигурени от  Община Поморие, а с такава специализирана апаратура все още разполагат малко болници в страната.

На много добро ниво са и санитарно-битовите условия, нещо изключително важно за комфорта на пациентите, за което се грижат изключително трудолюбивите санитари, които са част от екипа на отделението.

По идея на неонатолога д-р Цветелина Гечевска, съвсем скоро в отделението предстои да се организира и училище за родители. Целта е по този начин бъдещите майки и бащи да получат максимално много знания и умения, свързани с грижата за новороденото.

Като допълнение, екипът планира да организира и Ден на отворените врати, по време на който бъдещите родители ще могат да разгледат отделението, битовите условия в него, както и да се запознаят със специалистите, които работят тук.