Усмивки, песни и споделени трапези на Рождество Христово в Поморие

Изпълнени с радост и нови надежди, днес отбелязваме Рождество Христово, а с раждането на Христос се поставя и началото на духовната история на човечеството. Поморие посрещна светлия празник със слънчево време, усмивки, песни и споделени трапези. След литургиите в местните храмове, на две места в града – пред НЧ „Светина 1939“ и пред НЧ „Просвета 1888“ бяха осветени вкусни блюда, бяло и червено вино. Жители и гости имаха възможността да се почерпят за здраве, да послушат музика и да потанцуват.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев поздрави всички присъстващите с думите: “Нека се огледаме в себе си и в хората около нас, нека забавим малко крачката и да запазим вярата в сърцата си. Нека всяко наше начинание бъде породено от добри помисли и благословено с Божията воля! Бъдете здрави!”

Част от програмата на светлия празник бяха: ангелогласният дамски хор „Благовестие“ с диригент Йорданка Туджарова, групата за автентичен фолклор „Здравец“ с ръководител Петка Златинова и певческа група „Пей сърце“ с ръководител Касандра Димитрова.