Учениците от ПГТ „Алеко Константинов“ – Поморие дариха топъл обяд на нуждаещи се

Над 300 порции обедно меню, подготвено с много любов и старание, беше безплатно осигурено за възрастните хора от пенсионерските клубове в града, абонатите на домашен социален патронаж и децата от Социалния учебно-професионален център в село Бата. Благотворителната кампания бе инициирана и осъществена благодарение на учениците, ръководството и педагогическия колектив в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – град Поморие.

„Най-големият подарък, който можем да направим и който заслужава всеки един от нас, това е едно чисто човешко отношение. Отношение на споделеност и грижа за ближния. Всъщност това са и основните християнски ценности.“, каза директорът на гимназията Валентин Карталов. Свежа тиквена супа, вкусен винен кебап, ароматна боб чорба и неустоима бисквитена торта бяха част от богатото обедно меню, което екипът на ПГТ „Алеко Константинов“ предостави на нуждаещи се.

Освен гозби, младежите бяха подготвили и музикална програма. От името на общинското ръководство и администрация заместник – кметът Янчо Илиев благодари на всички за добротворството и похвалната инициатива. Гости на своеобразния празник бяха също директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев и Виолета Колева – експерт „Образование“, съобщава пресцентърът на Община Поморие.