Хотелски комплекс „Сънсет Ризорт“ в Поморие е затворен за неопределен срок

Големият хотелски комплекс „Сънсет Ризорт“ в Поморие, известен като „Холандското селище“, няма да работи през следващия летен сезон. “Причините са, че част от собствениците не искат да си плащат общите части, тока и водата. Те настояват за собствени електромери”, обясни кметът на Община Поморие Иван Алексиев на среща с представители на туристическия бранш на 17-ти ноември. Аквапаркът също няма да работи. По думите му това ще има особено негативен ефект върху развитието на туризма в Поморие и най-вече върху кв. “Св. Георги”. Комплексът се затваря за неопределен срок, освободени са стотици работници.

Непосредствено след срещата с туристическия бранш в ГХГ „Дечко Стоев“ – Поморие, имаше обсъждане на въведения с Наредба № 23 ред за платено  паркиране, което беше въведено това лято. Наредбата беше изготвена след две обществени обсъждания. Целта на срещата бе да се анализира как е протекло паркирането и да се обмислят евентуални подобрения. Много въпроси и критики към реализацията на платените паркоместа местните жители отправиха към кмета Иван Алексиев и екипа му.  Бяха изслушани  конкретни казуси, свързани със спирането пред домовете, очертанията, вдигането на коли от паяка  и санкциите.

Над 460 хиляди са приходите от платеното паркиране, обясни Иван Алексиев, това са средства събрани от 23 юни до 30 септември.

Зоната за платено паркиране работи целогодишно от 8:00 ч . – 18:00 часа. Платените паркинги в момента са безплатни.

3 Отзиви

 1. Причината спомената, като предлог е просто смешна!
  Като, мотив е несъстоятелна!
  Като следствие ще е пагубно за цялата Община!
  Не знам кой е собственик, но тези хора ще е най-добре за всички да продадат комплекса, и повече да не се занимават с туризъм! Има възможности да работи още следващия сезон, но явно причините довели до това състояние не искат!

 2. мислещ

  Като купуваха не знаеха ли, какви са таксите и това, че нямат електромери? Да не би да нямат още Акт 16? Тогава ползвателите плащат на общ електромер и водомер.

  • 1. Дори, и да си сложат електромери обекта е стопански, и цената ще е същата. Дори съм сигурен че ще е и по висока защото всеки един собственик на апартамент не знае нормативната уредба.
   2. Как си представяш всеки един собственик да има ключ за входната врата на целия комплекс, и да не плаща такси за поддръжка? Това не е многофамилна кооперация, в която ако си бяха закупили имот нямаше да има такива такси! Загубена кауза за баламурници.
   Лошото за Общината, е че превърнаха този “междусъседски” каламбур в политическа гротеска, от която всички ще загубят, а собствениците просто ще си продадат имотите на безценица, или ще ги загубят.
   Възстановяването на доверието ще е тежка задача, на която ако не се намери решение ще има дългогодишни последици за туристическия сезон, на който разчитаме всички.
   Кооперациите, които се строят не могат да компенсират тази липса най-малкото защото туриста не търси такъв продукт…
   Та, електромерите са най-малкия проблем пред който ще се сблъскаме.