ХIII издание на “Вълшебникът Театър” бе открито със спектакъла „Таласъмът Тропалан”

Данаил Лалев връчи ключа на град Севлиево на актьори и творци – участници в Националния фестивал „Вълшебникът театър”

„Връчвам ключа на Севлиево на младите театрали, за да отворят широко вратите на нашия град за всички актьори, творци и гости на XIII Национален фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът театър”. На малките актьори пожелавам да блеснат с таланта си, а на публиката – приятни театрални мигове”, каза в тържественото си слово председателят на Народно читалище „Развитие-1870” Данаил Лалев при откриването на „Вълшебникът театър”. Жестът на внимание с връчването на ключа на града е традиция, която символизира, че Севлиево е в плен на великото театрално изкуство, а зрители и изпълнители разменят помежду си посланията на приятелството, вярата в доброто и човешките добродетели.

Фестивалът бе открит със спектакъла „Таласъмът Тропалан” от Янко Митев на Детска театрална студия „Светулка” от Поморие.  Постановката е на Румяна Кралева, сценографията на Лидия Атанасова, музикалната среда е дело на Георги Минков, а хореографията  на Виолета Киранова. В театралното приключение участват: Любомира Куцарова, Марина Калофорова, Велислава Сидерова, Калина Биберова, Дебора Жечева, Калина Маринова, Светлозара Карабашева, Стефани Илиева, Каролина Апостолова, Александър Белидков, Борислав Попов, Борис Дръндаров, Марио Попов, Марк Апостолов, Димитър Мариянов, Кристиян Красимиров и Костадин Дойчев.

Богатата програма на „Вълшебникът театър” продължава на 10 и 11 октомври с още интересни представления за малки и големи. Фестивалът има конкурсен характер, а спектаклите се оценяват от жури с председател Алфидин Ахмедов – директор на Държавен куклен театър – Габрово, актьор, режисьор и възпитаник на читалищната театрална школа в Севлиево и членове: Венета Петкова – директор на Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс „Йовко Йовков” и Никола Узунов – режисьор и театровед.