Атанас Терзиев: БСП няма право да говори от името на несебърлии

По време на проправителствения протест в столицата структурата на БСП – Несебър си позволи да манипулира общественото мнение, като издигна табела с надпис: „Община Несебър подкрепя Орешарски”. Фотографията от 16 ноември бързо обиколи социалните мрежи и предизвика както моето, така и възмущението на много от съгражданите ми. Реших да кажа своето НЕ на подобен род прояви, използващи институция за користни цели! Защото Община Несебър е институция и дори избраните да я управляват трудно могат да говорят от името на цялата община. Още повече, че фактите сочат друго – кредитът на доверие към партиите, организирали митинга на БСП и ДПС, е равен на 0 общински съветници в местния Общински съвет.

Като жител на морския град считам посланието: „Община Несебър подкрепя Орешарски” не само за манипулация, а и за грубо погазване и незачитане на мнението на несебърлии.

Скандалната фотография, на която ясно се вижда председателят на БСП в Несебър – Кирил Жеглев, ме кара да се обърна към него с въпроса – с какво право местната организация на БСП си позволява да „говори” от името на община Несебър и нейните жители?

Вярно е, че сега действащият кмет на града бе избран и със символичната подкрепа на БСП, но също така е вярно, че това не дава картбланш на когото и да било да слага червен печат върху целия град.

Не съм съгласен и според мен не е редно която и да е политическа сила да говори или развява плакати от името на институция.

Очаквам от местната организация на БСП публично извинение към жителите на община Несебър.

Атанас Терзиев