Благотворителен спортен уикенд се проведе в Каблешково

Благотворителен спортен уикенд се проведе в Каблешково. Идеята и организацията бе на трима млади жители на града- Ведислав Божанов, Димитър Димитров и Николай Кръстев, подкрепени от кметството в Каблешково.

„Спортът е най-важното нещо, за да сме здрави и активни. Последните две години пандемията ни заключи вкъщи, а няма нищо по-хубаво от това – малките да се учат на спорт и активно движение. Благодаря на всички за прекрасното спортно мероприятие”, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев след края на спортния уикенд в гр. Каблешково.

През двата почивни дни се организираха турнири по баскетбол, футбол и триатлон, с благотворителната кауза, по идея на жители на Каблешково и с подкрепата на кметството, за събиране на средства за подпомагане развитието на спорта в града. Своеобразният спортен празник завърши в обновения парк с велошествие, предвождано от професионалния състезател по шосейно колоездене от националния ни отбор и жител на Каблешково – Петър Димитров.

След края на финалната колоездачна обиколка, в която се включи и кметът на града Ивайло Иванов, той каза: „Преди всичко благодаря на организаторите – Велислав Божанов и Димитър Димитров. Щастлив съм, че в Каблешково живеят такива млади и будни хора, които с добрия си пример показват как можем да се погрижим за града си.”

Събраната сума от 2400 лв. ще се използва за монтирането на лостовете в училищния двор и за ремонт на съществуващи детски площадки, съобщи още кметът Иванов.

Всички спортисти получиха медали за участие и аплодисментите на присъстващите.