Българското Ринологично Сдружение организира в Поморие международна конференция по случай 10 години от основаването си

Министър Андреева открива форума, на който ще гостуват 22 световноизвестни ринолози и пластични хирурзи

 

С международна конференция от 4 до 6 юли в Поморие Българското ринологично сдружение ще отбележи 10 години от основаването си. Събитието, което е под надслов „10 години БРС и приятели“, ще открие здравният министър д-р Таня Андреева, съобщи председателят на сдружението на ринолозите доц. д-р Диляна Вичева.

В проявата, посветена на юбилея, ще се включат водещи специалисти по УНГ болести от САЩ, Германия, Холандия, Украйна, Русия, Турция, Гърция, Румъния и Италия. Те ще изнесат доклади за новостите и хирургичните техники в областта на заболяванията на носа и околоносните кухини.

Сред основните теми на форума ще бъдат също епидемиологията, диагностиката, медикаментозното и хирургично лечение на остри и хронични риносинуити в световен мащаб. Въпросите ще бъдат представени от учени с международна популярност като проф. д-р Юджийн Кърн, който е и първоосновател на американската ринология. Наред с него в събитието със свои доклади ще участват и проф. д-р Николас Бусаба от Харвардския Медицински университет, проф. д-р Хасан Рамадан специалист по детска ринология, проф. д-р Метин Онерджи, генерален секретар на Международните Ринологични общества, проф. д-р Питър Лохуис, представител на Европейската академия по лицево-пластична хирургия и др.

Общо 22 са утвърдените в световен мащаб чуждестранни ринолози, които ще пристигнат в България, за да изразят приятелско отношение и професионално признание към българските си колеги и да подкрепят подобаващо настоящия юбилей.

От българска страна своя експертен опит в рамките на научната програма ще споделят водещите специалисти доц. д-р Диляна Вичева, която е и председател на Българкото ринологично сдружение, проф. д-р Румен Бенчев, проф. д-р Карен Джамбазов, доц. д-р Венцислав Цветков, доц. д-р Пламен Недев, д-р Петко Кабакчиев и др.

Събитието ще бъде съпътствано и от разнообразна българска социална програма на фона на топли приятелски разговори между колеги и обмяна на научен опит.

Министър Андреева изрази удовлетворението си, че благодарение на активностите на БРС в страната има добре подготвени специалисти, които лекуват българските граждани на европейско и дори световно ниво, както и от създадената приемственост на обучението и запазването на кадрите по УНГ болести.