Бягство от затвора в Бургас

Затворник избяга от затворническо общежитие “Строител” към бургаския затвор снощи. Беглецът – Иван Гюров – Шливата излежавал присъда за въоръжен грабеж на бензиностанции, съобщава poligraff.net. Мъжът успял да прескочи оградата и да се измъкне от охраната между 20 и 21 ч. на 4-и май. Затворникът бил настанен в общежитие с по-лек режим, тъй като  остават едва 9 месеца от наложената му 4-годишна присъда. Наказанието Гюров получил през 2012 година след споразумение с прокуратурата.

Общежитие “Строител” се обитава предимно от затворници, изтърпели по-голямата част от наказанието си. Режимът е доста свободен, тъй като обитателите работят извън територията на затвора. По информация на в.“24 часа”, заедно с Гюров се опитал да избяга и още един мъж – Иван Радев. Той обаче не успял да прескочи оградата. Охраната успяла да осуети опита му.

Това е второто бягство от затвора в рамките на по-малко от седмица. Припомняме ви, че на 30 април двама, излежаващи присъда в Софийския затвор, успяха да избягат. Става дума за Николай Николов – Шатката и трафиканта Хосе, родом от Гватемала. Двамата все още са в неизвестност. Текат активни издирвателни работи. По непотвърдена информация, бегълците се намират в района на Южното Черноморие. Друга версия твърди, че са имали достатъчно време да излязат извън пределите на страната.