Вокален ансамбъл “Фортисимо” на финала на “Игра на хорове”

Невероятните момчета и момичета от вокален ансамбъл “Фортисимо” към бургаското музикално училище,  достигнаха до финала на “Игра на хорове” в “Шоуто на Слави” по Би Ти Ви.

Вокален ансамбъл “Фортисимо”, с ръководител Милена Добрева,, е към Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” – Бургас. Създаден през есента на 2014г. В него участват от 9 до 12 подбрани ученици от специалностите “Поп и джаз пеене”, “Музикант – инструменталист”, “Актьорство за драматичен театър”. В състава пеят младежите от Поморие Йоана Петрова и Стефан Куманов. В репертоара на Вокален ансамбъл “Фортисимо” са включени авторски обработки на различни по стил и жанр произведения – класическа музика, фолклор, бийтбокс, българска и световна поп и рок музика.

На 17 юни  е финалът  на музикалния формат „Игра на хорове”, реализиран от „Шоуто на Слави. Вокален ансамбъл „Фортисимо” и останалите четири формации влизат в решаваща музикална битка, която ще започне в 20 часа в ефира на БТВ. Журито постави две задачи на хоровете, които те ще трябва да изпълнят на финала. Първата задача е “Песни на Емил Димитров”, а бургаските деца  ще се представят с песента “Моя страна, моя България”. Втората задача е ансамблите  да подготвят песен по свой избор.

Решаваща роля за избора на победител в “Игра на хорове” ще имат и зрителите. По време на финалния кръг всички пред екраните ще могат да гласуват за любимия си хор в сайта на “Шоуто на Слави”, така че Фортисимо  ще има нужда  от  подкрепата на тези, които през последните 3 месеца оцениха стила и класата им.

До момента хоровете изпълниха 9 задачи: „Любими български песни“, „Песни на Адел“, „Балкански песни“, „Български песни от Македония“, „Руски песни по случай победата над хитлерофашизма – 9 май“, „Хеви метъл“, „Филмова музика“, „Песни на Ку-ку бенд“ и „Песни на ABBA“.

Водач във временното класиране е Вокален ансамбъл „Фортисимо“ с оценка 5,78. След тях се подреждат Хор към НУФИ “Филип Кутев” – 5.74,  Смесен хор “Звъника” – 5.63,  Пловдивско певческо дружество “Ангел Букорещлиев” – 5.48,  Мъжки хор „Свети Иван Рилски“ – 5.41.

За кратко време Вокален ансамбъл Фортисимо, наистина се превърна в събитие в музикалния живот в България. Нека подкрепим  талантливите младежи, като гласуваме за тях  по време на финала на Игра на хорове .

fortisimo.jpg2