В Бургас гостува делегация на Търговско-промишлената палата на Къркларели

По покана на Областния управител на област Бургас Павел Маринов в  областта гостува турска търговско-промишлена делегация водена от г-н Ерторул Четинташ, председател на  Търговско-промишлена палата на Къркларели. Делегацията бе придружавана от генералния консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

На проведените преговори в областна администрация от българска страна присъстваха още и заместник областният управител на област Бургас Евгени Врабчев, главният секретар на Областна администрация Севим Неджатиева, както и председателите на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов и на Търговско-индустриалната камара в Бургас  Видка Вълчева.

Посрещнати изключително сърдечно от българските си домакини турските гости бяха запознати от Павел Маринов с новите перспективи за ползотворно икономическо партньорство, както между отделни стопански субекти от двете страни на общата ни граница, така и между настоящи и бъдещи инвеститори от двете страни. В своето експозе областният управител направи конкретно предложение за формиране на работна група за изследване на възможностите за икономическо взаимодействие между структурите на Бургаската търговско-промишлена палата и Търговско-индустриална камара – Бургас и  Търговско-промишлената палата на Къркларели, както и между областите Бургас и Къркларели със съдействието и помощта на Генералното консулство на Република Турция в Бургас.

На срещата беше договорено провеждане през март 2014 година на съвместен бизнес-форум. В хода на диалога между двете страни бяха обсъдени конкретни проекти, а така също и нови възможности за разширяване на съществуващите съвместни дейности  и ефективни стопански инициативи насочени към укрепване на взаимното търговско, туристическо и културно сътрудничество между двете териториални общности, в контекста на приятелските и добросъседски отношения между нашите  страни.