В Бургас ще са най-интересните срещи от Евро 2015 за младежи до 17 години

Стадион “Лазур” в Бургас ще приеме 7 срещи от груповата фаза на Европейското първенство по футбол за младежи до 17 години, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Първите два мача са на 6-ти май. В този ден от 15:00 часа ще играят Испания и Австрия. В другата среща от 19:00 часа ще спорят съставите на Белгия и Германия.  Интересен сблъсък ще има и на 7 май, когато от 19:00 часа е мачът Италия – Англия.
Най-очакваната среща в Бургас ще бъде на 9 май. Тогава българският национален отбор излиза срещу Испания. Същата вечер от 19:00 часа е мачът Словения – Германия.
На 12 май е срещата Словения – Белгия, а на 13 май Холандия – Италия. И двата мача са с начален час 19:00.
Стадион Лазур ще приеме още няколко мача от четвъртфиналите и полуфиналите на Евро 2015. Часовете на срещите ще бъдат обявени допълнително. Финалът е на 22-ри май в Бургас. Повече от 2500 деца от училищата в Бургас ще имат възможност да наблюдават мачовете на “Лазур” безплатно. За тях ще бъде осигурен транспорт от училищата до стадиона. Община Бургас също ще помогне при осигуряването на транспорт като за целта ще бъдат използвани училищните автобуси, които няма да са заети. Всички срещи от Европейското първенство по футбол за младежи до 17 години ще преминат под мотото “Бургас – Европейски град на спорта 2015”.