В община Поморие се изпълнява проект „Общество в действие за нулеви отпадъци“

Сдружение „Европа и Ние”, гр. Поморие изпълнява съвместно със Сдружение „НИЕ Независими Иновативни единни” проект № BG05SFOP001-2.025-0127 с наименование „Общество в действие за нулеви отпадъци“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление”. Проектът се изпълнява на територията на община Поморие и е с продължителност 15 месеца.

Проект „Общество в действие за нулеви отпадъци“ има за основна цел да повиши сътрудничеството и взаимодействието между администрацията, бизнеса и гражданите в процесите по управление на отпадъците, както и да допринесе за партньорско управление съвместно с гражданите и бизнеса.

Проектът планира да се проведе проучване, анализ и оценка на текущото ниво на участие на гражданското общество в местните политики по управление на отпадъците, както и обществени дискусии и действия в подкрепа на прехода към кръгова икономика. Ще се организира гражданско наблюдение на цикъла по управление на отпадъците в община Поморие и широка информационна кампания за повишаване на гражданското участие в местните политики по управление на отпадъците.