В Общински Детски Комплекс /ОДК/- Бургас започват летни занятия

Летните занятия в Общинския детски комплекс в Бургас (ОДК- Бургас) започват на 5 юни- Световния ден на опазването на околната среда.

Групите вече сформирани. “Има две целодневни групи по 18 деца, една целодневна група, която е със същия капацитет на децата. Заедно с това започват да работят и школите към детския комплекс през цялото лято до 25 август. Това са школите по изобразително изкуство, по приложни изкуства, по театър, за детски манекени и фотомодели.

Ще има плуване на открития басейн „Флора”. Децата ще учат плуване в малкия басейн и в един коридор от големия. Занятията ще се провеждат два пъти седмично.

Наред с това ще има и занимания за деца, които искат да свирят на пиано през лятото. Часовете ще се провеждат в к-с ‘Славейков” в събота преди обяд.

Открива се и нова школа- изработка на бижута с полимерна глина. Изработват се бижута, след което се оцветяват и се получават красиви експонати.

Продължава да работи школата за детска анимация. ОДК ще организира изложби през лятото и много детски празници, които ще се проведат в приморски парк.

“Занятията през лятото са платени. Те са според наредбата за местните данъци и такси. В нея са записани цените. Школите, които са за целодневни занимални, са попълнени. Местата за школата по английски език също са запълнени. Около 5 деца още можем още да поемем. Засега имаме свободни места за другите школи”, каза Пепа Ангелова, директор на ОДК.