В Поморие ще се изгради по проект Младежки център

Община Поморие спечели финансиране за изграждане на Младежки център по процедура „Изграждане на младежки центрове (в градове, които не са областни)“, финансирана от Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът е 100 % финансиран от Европейския съюз и предвижда изграждането на нова сграда за младежки дейности (в близост до ДГ „Слънчо“ – гр. Поморие), както и финансиране на редица дейности за младежи на възраст от 13 до 29 години, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

Основната цел е привличане на ученици и млади хора в дейностите на центъра, които в основната си част са  насочени към повишаване на цифровите умения, развитие на предприемаческата грамотност, на общата и финансовата грамотност, развиване на специфични меки умения като: комуникация и презентиране; медийната грамотност, разпознаване на фалшиви новини и други, които да подпомагат социалното включване и пригодността за заетост.

Съществена част от дейността на Младежкия център ще е работата по изграждане на екологосъобразно мислене и поведение сред младите хора и реализация на екологични младежки политики.

Заложени са и дейности по реализиране на обмени на добри практики и организиране на съвместни обучения и събития в мрежа с други центрове в България и Европа, както и в такива от някои от побратимените градове на Поморие.

Продължителността на проекта е до 30.06.2026 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *