Георги Скумов с ретроспекция „Преди – сега“, по повод 32 години Арт студио „Кеа”

Снимка от откриването на Арт галерия „Кеа” – Поморие на 30.06.1991 г.

32 години  от създаването на Галерия  „Кеа” в Поморие / сега  Арт студио Кеа – Георги Скумов Арт/ се навършват на 30 юни 2023 г. Поморийският художник казва: „30.06.1991 г. даде нов смисъл на творчеството ми, събра на едно място творбите ми и вече нямаше нужда да ги разнасям по дворове и улици. Който имаше желание да ги види, можеше да посети галерията и да се докосне до моя творчески свят! От тогава, та досега“,

На самия ден – 30 юни 2023 г. Георги Скумов ще  направи ретроспекция „Преди – сега“. Вече 32 години на все същия адрес : Поморие, ул. „Солна“ 106.

Георги Скумов е роден в град Поморие на 28.07.1952 г. През студентските си години започва сериозно да се занимава с изкуство, първоначално с рисунка и карикатура, а по – късно с графика и живопис. В творческата си биография има множество самостоятелни изложби и участия в общи изяви в региона и страната. Живее и твори в Поморие.

Уникални са живописните му платна, запечатали красотите от миналото и настоящето на град Поморие. Но най- характерното за Георги Скумов е това, че  картините му са отражение на неговата душа. Не случайно  картини на нашия съгражданин са притежание на частни колекции в  България, Македония,  Сърбия, Гърция,  Италия, Русия, Украйна, Молдова,  Беларус, Чехия, Словакия, Австрия,  Германия, Латвия и др.