Гостите на празника на МИРГ вкусиха от неповторимата, приготвена по специална анхиалска рецепта рибена чорба

С информационно събитие и дегустация на черноморски продукти днес бе отбелязан празникът на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ – Поморие.

„МИРГ – Поморие  развива своята дейност в областта на морското дело и рибарството и се радвам за доброто взаимодействие с рибарското сдружение. Благодаря на всички за усилията, които полагате за запазване на рибарството като поминък, а не като музеен експонат. Това, което предстои е реализирането на още един много важен проект за поморийските рибари, а именно изграждане на магазия – тук, на Рибарско пристанище – Поморие. В  днешния  ден, не само празник на МИРГ – Поморие, но и един от най-хубавите пролетни празници – Лазаровден, желая на всички здраве и успех”. Това каза кметът Иван Алексиев, който е и председател на Сдружение МИРГ – Поморие, по време на събитието.

Изпълнителният директор на сдружението Георги Петков също приветства гостите, сред които и представители на местните инициативни рибарски групи от Бургас, Варна, Несебър и Доспат, и пожела ползотворно сътрудничество и занапред.

Специален мултимедиен екран информира всеки, желаещ да се запознае с напредъка по изпълнението на Стратегията за водено от общностите местно развитие (СВОМР) на МИРГ Поморие и с текущите възможности за финансиране на проектни предложения, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Гостите на празника вкусиха от неповторимата, приготвена по специална анхиалска рецепта рибена чорба, солена риба, миди и хайвер, в приятната компания на сладкодумните рибари, които разказваха за живота и спомените си, свързани с морето.

Най-малките гости се забавляваха с оцветяване на тематични рисунки и надпревара във весели игри.