Грейна елхата в Поморие

Тази вечер жители и гости на град Поморие се събраха на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, очаквайки да грейне коледното дърво и да даде начало на Коледните и Новогодишни празници в община Поморие. В празничната програма участваха децата от ДГ „Детелина”, с учители Войнова и Мешкова; ДГ „Веселушко”, с ръководител Рада Петрова; Танцова формация „Ultraviolet“, с ръководител Виолета Киранова; Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“, с ръководител Владимир Данаилов и Вокалната група при СУ „Иван Вазов“ – Поморие, с вокален педагог Светлана Вълкова.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев покани всички деца за обратното броене от 10 до 0. Той поздрави всички присъстващи и пожела много здраве, щастие и усмивки: “Да имате прекрасни мигове през новата 2024 г., много топлина и уют край домашното огнище. Бъдете обичани  и се обичайте! Нека с добри помисли, добри начинания  и добри дела да вървим заедно, да бъдем добри хора, усмихнати  и позитивни!”

Последва запалване на коледните светлини и празнична заря.

Специален гост на откриването на Коледно-новогодишните празници и запалването на светлините  на елхата в Поморие бе певицата Дара Екимова. Тя бе представена от DJ Marti G, който като верен приятел на Поморие получи грамота с благодарност за дългогодишната му работа като Музикален посланик на Поморие и региона.