Двама загинаха в катастрофа между Ахелой и Каблешково

В 07.50 часа тази сутрин на пътната отсечка между Ахелой и Каблешково възникна тежка верижна пътна катастрофа. Един мъж загина на място, а друг бе отведен в МБАЛ-Бургас и по-късно почина.

Пътният инцидент  е станал между : лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 23 -годишния Д.Н. от Каблешково, лек автомобил «Фолксваген Голф 2», с варненска регистрация, управляван от 56 год. Н.В. от Варна и лек автомобил «БМВ 318», с бургаска регистрация, управляван от 20 -годишния Е.Х. от с. Габерово, общ. Поморие, съобщиха от пресцентъра на полицията. Причини за възникване на ПТП : движение с несъобразена скорост и предприемане на рискова маневра «изпреварване» от страна на водача на лекия автомобил «Опел Вектра», който със страничната си дясна част блъска насрещно движещия се лек автомобил «Фолксваген Голф». От удара «Опела» отскача назад, а движещият се след него лек автомобил «БМВ», за да избегне челния сблъсък, свива вляво и с предната си дясна част, се блъска във «Фолксваген»-а .

От ПТП на място загинал водачът на л.а. «Опел» – Д.Н., а вследствие на получените наранявания в МБАЛ – Бургас починал водачът на л.а. «Фолксваген» – Н.В. Водачът на третия автомобил «БМВ» – Е.Х. е прегледан в поморийската болница и освободен без никакви наранявания.