Ден на предизвикателството

pavlina-dyrlyanovaДенят на предизвикателството бе отбелязан в Каблешково. Инициативата „Да танцуваме за здраве и удоволствие“ се организира за десети път от НЧ „Атанас Манчев 1920” гр. Каблешково, а домакин на фолклорния празник бе Танцов клуб „Емоция“, с ръководител Ваня Делчева.

„С най-точна информация за една страна можем да се сдобием, като се запознаем с нейните обичаи и традиции. Нашите, които всички ние носим в сърцата си, говорят колко богата и разнообразна е българската народна култура. Благодаря Ви, че пазите и предавате тези обичаи и на идните поколения. Продължавайте със същия хъс и ентусиазъм да правите това …”, с тези думи кметът на град Каблешково Ивайло Иванов, приветства танцьорите и постави началото на фолклорното надиграване. Специални гости бяха заместник-кметът на община Поморие Янчо Илиев и общинският съветник от гр. Каблешково Иван Дачев.

Освен талантливите „емоции” от Каблешково, още осем танцови клуба от региона се включиха в предизвикателството и завладяха публиката с доброто си настроение и умения в танцуването на народни танци. За отличното си представяне в музикалните провокации, поставени от секретаря на читалището Павлина Дърлянова, всички участници получиха грамоти, сувенири и бурни аплодисменти от публиката. Преди традиционния поклон, с който съставите изразиха уважението си към своите ръководители, те разучиха стъпките на ново българско хоро, показано от ръководителя на Фолклорен клуб “Лазур” Ренета Янева.

Община Поморие, НЧ „Атанас Манчев 1920“ гр. Каблешково и Кметство Каблешково благодарят на всички участници от ТШ “Велека” – гр. Бургас, ТК “Равдалина” – с. Равда, ТС “Месембрия” – гр. Несебър, ТГ “Илинден” – гр. Несебър, ТШ „Крайморие“ –  кв. Крайморие (гр. Бургас), ТФ “Самодиви” – кв. Рудник (гр. Бургас), ГНТ „Българит“ гр. Българово, ФК “Лазур” – гр. Бургас, на домакините от ТК“Емоция“ и на всички гости, затова че бяха част от празника на българския фолклор и култура.