OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Децата от учебните заведения в Поморие участваха в масово бягане

„И сме по-красиви, и сме по-добри … и сме по-раздвижени!”, с тези думи децата от учебните заведения в Поморие стартираха забавния маратон по крайбрежната алея, който бе организиран от Община Поморие  и спортен клуб „Атлет 2004”. Целта на инициативата е популяризиране на спорта и физическата активност, както и воденето на здравословен начин на живот.

Масовото бягане нямаше състезателен характер, а бе фокусирано върху идеята- към спорта да бъдат приобщени и най-малките, да усетят колективния дух и да участват в едно забавно приключение.

В двора на ОУ „Христо Ботев” Поморие училищното ръководство беше организирало и спортен празник, който продължи преди и след масовото бягане. Децата се веселиха с игри като: щафета по простиране, народна топка, футбол, спринт с балансиране на малко топче и други. В своеобразна игра се бе превърнало и виенето на венци като подготовка за предстоящия 24 май. По повод спортния празник учениците бяха направили красиви табла на тема „Бъди Активен”.

В масовото бягане се включиха и 26 паралелки от първи до осми клас на СОУ „Иван Вазов”, както и палавниците от ОДЗ „Детелина”, ЦДГ „Веселушко” и ОЦДГ „Слънчо”. Всички те бяха придружавани от своите учители и родители, които също взеха активно участие в проявата.

Атанас Атанасов – треньор и състезател в СК „Атлет 2004” и Аделина Чолева – експерт „Спортни дейности” в Община Поморие показаха на участниците няколко леки и загряващи упражнения, с които настроението още повече се приповдигна. Последвалите кросове оживиха алеята и се превърнаха в атракция за минувачите, но дадоха и отличен пример за възхищение.

Всички дейности от програмата „Да раздвижим Поморие” се организират от Община Поморие, в партньорство със сдружение „BG Бъди активен”, координатор на европейската кампанията NowWeMOVE за България.