Димитър Бойчев пред несебърлии: Няма влязла в сила концесия на порта

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургаски регион Ивелина Василева, областният лидер на партията и кандидат за народен представител Димитър Бойчев, кандидатите Семир Абу Мелих, Тодор Михалев и Велина Арнаудова представиха пред несебърлии регионалната програма на ГЕРБ и разискваха проблемите, които касаят развитието на града.

„На този етап влязла концесия на пристанището няма. И всички останали твърдения са чиста спекулация. Ремонтите, които текат на порта, за в следствие на скъсването на стената и е предприето укрепване на конструкцията. Бургаските депутати от ГЕРБ направихме всичко възможно да бъде решен този проблем. Доволни сме, че ДППИ отпусна средства за реконструкцията. Това лято в Несебър се очакват 53 круизни кораби. За сравнение миналата година са били 26. Това са хиляди туристи, които отсавят парите си тук. Що се отнася до постройките, които в момента се строят на част от кея, то това се изпълнява с изричното разрешение на общината”, уточни Димитър Бойчев, който е жител на Несебър, запознат е в детайли с исканията на местните хора и неведнъж е съдействал за реализацията на различни проекти на регионално ниво.

„Аз лично смятам, че не е необходимо порта да бъде отдаден на концесия. Тук обаче трябва да се намеси и Община Несебър. Смятам, че нашият град заслужава да има модерно и с европейска визия рибарско пристанище. Но за да се случи това администрацията трябва да подготви проект за финансиране с европейски пари. За съжаление Несебър изостава в това отношение – не се усвояват достатъчно средства по оперативните програми”, каза още Бойчев.

„Твърде много негативизъм и злостни атаки ни се събраха напоследък. Това, което ние искаме да достигне до вас, са усилията, които ние положихме през изминалия мандат за реализирането на редица проекти. Искаме работата да продължи и за това сме разработили не само национална, но и регионална програма, поемайки твърдо ангажимента да изпълним всяка една точка. Съобразно нашия регион и конкретно и за Несебър искаме да развиваме не само масовия туризъм, но и други негови форми. Целим да подпомагаме малкия и среден бизнес, за да бъдат реализирани по-добри доходи за населението. Смятам, че пътят, който следваме, е едиствения правилен – европейския път за развитие”, обърна се към присъстващите в залата Ивелина Василева.

След срещата жителите на морския град имаха възможността да гледат комедийната театрална постановка „Когато котката я няма” на режисьора Румен Велев и в изпълнение на актьорите от бургаския драматичен театър „Адриана Будевска”.