ДТС “Светулка” се завърна от турне в Ню Йорк и Вашингтон

Детска театрална студия „Светулка“ град Поморие към НЧ „Светлина 1939“и ДТШ „Усмивка“ към НЧ „Фар 1946“ град Бургас, с художествен ръководител Румяна Кралева се завърнаха от турне в Ню Йорк и Вашингтон, САЩ. Талантливите деца откраднаха сърцата на българската общност и представиха прекрасни усмихнати представления в Botev Academy Bulgarian School – Washington DC, Посолство на Република България – Вашингтон, Генералното консулство на Република България в Ню Йорк.
Поканата към състава беше отправена от г-н Бойко Антонов – административен директор на Botev Academy Bulgarian School – Washington DC. Благодарим сърдечно на г-н Антонов за възможността децата да изявят своя талант извън пределите на България!
„Пук!“ по Валери Петров и историята на малката Лили оживя на сцените и донесе множество първи награди! Председателят на международното жури на Първи младежки фестивал за авторски песни и театър – Вашингтон, САЩ 2022 Дони Векилов при награждаването изказа възхищение от високия професионализъм на целия актьорски и постановъчен екип!
В Категория за режисура – наградата е за Румяна Кралева, в Категория за оригинална постановка – наградата е за постановката „Пук“ по Валери Петров, в Категория – най-добър актьор – наградата е за тримата вълшебни малки актьори от ДТШ „Усмивка“ – Дарина Добрева, Рая Савова и Борис Джелепов! Гордеем се с талантливия творчески екип, в който са и сценографа Лидия Атанасова, създателят на музиката Георги Минков. Името на Бургас, Поморие и България прелетя океана и спечели безброй почитатели и приятели!
Доказахме, че и любителското творчество в българските читалища за пореден път е признато и ценено по света!
Емилия Дикова, фейсбук