Д-р Милена Енева: Минимум 13 съветника от ГЕРБ в следващия Общински съвет в Поморие

d-r Eneva1Д-р Енева, в края на мандата, каква е Вашата равносметка за работата на Общински съвет Поморие, като негов председател?
– Категорично мога да кажа, че мандат 2011-2015 беше успешен. Гордея се, че съм част от този Общински съвет. Направихме доста неща, които се отразиха положително на града ни. Смея да кажа, че добрия тон на взаимоотношенията между съветниците се запази през целия мандат, което беше изключително важно за мен, като председател на Общинския съвет. Мисля, че бяхме задружни и показател за това е, че почти всички решения са приети с пълно мнозинство. Разбира се, имали сме различия и спорове, но сме ги решавали винаги в полза на избирателите ни т.е в интерес на нашите съграждани.

А какви бяха взаимоотношенията с администрацията?

– Използвам възможността да благодаря на общинската администрация, защото във всеки един от дебатите, общинските служители са присъствали лично и са били отзивчиви винаги когато сме искали информация и документация. Доволна съм и за това, че всички общински съветници бяха активни участници както в заседанията на комисиите, така и в самите сесии. Тази структура съвсем скоро ще приключи своята дейност, затова искам да отправя пожелание за успех и към следващия Oбщински съвет на Поморие.

В тази връзка, какви са Вашите очаквания? Имате ли за цел да запазите броя на общинските съветници от ГЕРБ и в следващия местен парламент?
– Целта ни е не само да запазим броя им, а да го увеличим и да имаме минимум 13 съветника от ГЕРБ в следващия Общински съвет. И това не е стремеж за превъзходство над опонентите ни, а начин да гарантираме сигурност и спокойствие за жителите на общината. Постигнато мнозинство в Общинския съвет гарантира за успешното управление на общината, защото е немислимо да разграничаваме местната законодателна от изпълнителната власт. От единодействието между двете власти зависят и резултатите, и постиженията през мандата.
С какво поморийци ще запомнят мандат 2011-2015?
– С промени. Това е периодът, в който Поморие промени своя облик и започна развитието си. Ние не само разбихме статуквото, реализирахме дългоочаквани проекти и започнахме други, но и начертахме пътя за развитие на общината за години напред. Сигурна съм, че поморийци ще ни подкрепят, защото всички се гордеем с извършеното до сега и знаем, че пред нас стоят още много предизвикателства, които да реализираме заедно.