Загина жена, скочила с детето си от петия етаж (обновена)

На 17.03.т.г. около 18.08 ч. в Пето Районно управление „Полиция” – Бургас е получено съобщение за инцидент на бургаската улица „Батак” № 25, при който от петия етаж на жилищна кооперация е скочила млада жена с детето си, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Своевременно районът около местопроизшествието е бил отцепен от полицейски служители.  Констатирана е била смъртта на жената.

По-късно от пресцентъра на ОДМВР Бургас съобщиха, че се касае за 33 годишна руска гражданка, пребиваваща временно в Бургас.
Жената била семейна, като съпругът работел в Москва и идвал в България епизодично. Рускинята отглеждала сама 3 годишното си момиченце, с което заедно обитавала под наем апартамента на петия етаж в жилищната кооперация от близо 2 години.
По данни на свидетели жената заедно с момиченцето се прибрала около 18.00 ч. в жилището си. Минути по-късно скочила през терасата, падайки във вътрешния двор на кооперацията, като сигнал за инцидента подали нейни съседи, връщащи се от работа.
Своевременно районът около местопроизшествието е отцепен от полицейски служители, като е констатирана смъртта на жената. Детето й е откарано в МБАЛ – Бургас, като по първоначални данни е с тежка черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белите дробове, фрактури на лявата ръка и левия крак и множество вътрешни поражения. Бургаските медици извършват животоспасяваща операция на три годишното момиченце.
При извършения оглед на апартамента, обитаван от 33 годишната рускиня, ключа е открит от вътрешната страна на входната врата. Към момента в Пето Районно управление „Полиция” – Бургас се разпитват съседи и познати на загиналата жена, като се уточняват причините за инцидента.
По случая е образувано до съдебно производство.