Задържан за опита за убийство е приятел на 27-годишната жена от Бургас

Извършителят на опита за убийство на 27- годишната Г.Г. от Бургас, осъществен в ранните часове на вчерашния ден в парк „Славейков”, е задържан в Сливен от служители на сектор „Криминална полиция” и „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас. Това е 28- годишният криминално проявен Г.А. от Сливен, имал връзка с жертвата си.
Своевременно сформираният полицейски екип, под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура, констатирал, че съществуват достоверни данни, укрилият се след жестокото деяние Г.А. да напусне страната. Отчитайки и възможността същият да извърши ново тежко престъпление, е наложено да се разпространи информацията, че за намушкването е задържан бившият съпруг на младата бургазлийка – 33- годишният И.Ц. Бургазлията съдействал на служителите на реда и след проведени разговори, е освободен.
Разследващите установили местонахождението на укриващия се Г.А. – апартамент в родния му град Сливен. Спец-полицаи от звено „Специализирани полицейски сили”, ползвайки тактическо проникване, неутрализирали 28- годишния криминално проявен. Г.А. направил пълни самопризнания за извършеното деяние, като обяснил и причините за агресивното си поведение. Същият е транспортиран към Следствения арест в Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията.
По случая в сектор «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че вчера сутринта бургазлийката беше открита  в безпомощно състояние от свой съсед. Тя е намушкана над 10 пъти с нож, а нараняванията ѝ са по цялото тяло. Въпреки че вече диша самостоятелно, нараняванията на жената са сериозни и животът ѝ продължава да е застрашен. Тя е настанена в реанимацията на бургаската болница. Вчера екип съдови хирурзи успяха да възстановят важна артерия, която нападателят е засегнал.