Задържан 22- годишен помориец, в дома му е открит канабис

odmvr_BurgasВ резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани четири лица, сред които и 25- годишна криминално проявена бургазлийка. Образувани са две бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерно е задържането на 22- годишен помориец и последвалото претърсване на дома му, разположен на ул. «Княз Борис I», при което са открити две торбички със суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло 15 грама.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 42 години. 20 -годишният водач е бургазлия, управляващ л.а. „Ауди“, с бургаска регистрация – установено е, че същият шофирал след употреба на канабис и кокаин.

21 -годишния водач е от София и управлявал л.а. „Фолксваген Голф“, със софийска регистрация, след употреба на канабис. Другите двама водачи – на 39 години от Созопол и 42 години от варненския град Суворово, шофирали след употреба на кокаин и опиати / созополчанинът/ и амфетамин, метамфетамин и канабис / варненецът/, съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.