Закриваща пресконференция по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на 22.08.

Община Поморие има удоволствието да Ви покани на Закриваща пресконференция по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ (ВЕЕЕЕС) по проект „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на територията на община Поморие“, който се осъществява с финансовата подкрепа от Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез безвъзмездните средства от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.

Закриващата пресконференция ще се проведе на 22.08.2022 г. от 13:30 часа, в залата на Община Поморие.

В рамките на проекта се осъществи подмяна на всички осветителни тела в Каблешково, Ахелой, Каменар и Поморие. На мястото на старото улично осветление бяха поставени модерни светодиодни и автономни фотоволтаични лампи, които значително понижат загубите на електрическа енергия. За енергийната ефективност допринесе и въвеждането на система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна платформа. Стойността на проекта е 784 934.35 лв, а срокът е 18 месеца.

Очакваните резултати са: годишни намаления на емисиите на CO2 –  920,59 т; годишни енергийни спестявания – 780,16 MWh/г.; годишни парични спестявания – 133 514лв. За 19323 жители на общината ще се създадат по – добри условия за живот.

С реализацията на проекта се стимулира производството на енергия от възобновяеми източници, подобри се енергийната ефективност в община Поморие и се повиши експертния капацитет в областта на възобновяемата енергия, енергийната ефективност и управлението на енергия.

Срещата ще се проведе при следния
ДНЕВЕН РЕД:

Час Дата на провеждане: 22.08.2022г. в залата на Община Поморие
13:30 ч. Регистрация на участниците.
13:45 ч. Откриване на пресконференцията.

Г-н Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие.

Г–н Георги Петков – Ръководител проект.

14:00ч.-14:30 ч. Презентация: Заложени цели по проекта и постигнати резултати. Оценка.
14:45  ч. Въпроси и отговори.
Кафе-пауза. Кетъринг.

 

Работим заедно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа

Този документ е създаден в рамките на проект „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на територията на община Поморие“, по  програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ (ВЕЕЕЕС), който се осъществява с финансовата подкрепа от Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез безвъзмездните средства от ФМ на ЕИП 2014-2021 г. по договор за финансиране: BGENERGY-2.001-0058-006/26.02.2021 г.

Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Поморие и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Програмния оператор и/или Офиса на Финансовия механизъм.

https://eeagrants.org/countries/bulgaria