Занимания за най-малките на Световния ден на спешната медицинска помощ

На 27 май се отбелязва Световният ден на спешната медицинска помощ. На този ден международната общественост изразява своята признателност и почит към спешните медици, които се отзовават при най-тежките инциденти, като често пъти с риск за собствения си живот спасяват животите на пострадалите.

В знак на уважение и благодарност към всички, работещи в спешната медицинска помощ, Община Поморие организира за втора поредна година празник, с участието на лекари от „Спешна помощ“  и деца от детските градини в града. Празникът ще се проведе на 27.05.2022 г. /петък/, от 10.30 часа, на пешеходната зона до храм „Свето Рождество Богородично“. В останалите населени места в общината празникът ще се отбележи в детските градини.

Чрез инициативата най-малките ще научат, че спешната помощ се изпълнява от компетентни професионалисти, ще чуят звука на сирената и отблизо ще разгледат оборудването на линейката.

На събитието ще бъдат изложени всички творби, взели участие в конкурса за детска рисунка на тема „Моят лекар, моят герой”.