Започна делото по случая с убитата Александра в Поморие

Окръжен съд Бургас вчера даде ход  на наказателното дело срещу Атанаска Георгиева, подсъдима по обвинение, че умишлено умъртвила малката Алекс от Поморие

Съдебният състав конституира в хода на делото родителите на пострадалата като частни обвинители и граждански ищци и прие за съвместно разглеждане в процеса техните искове. Всеки от тях претендира за обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болка и страдания, в размер на по 200 000 лв. Пълномощникът им мотивира претенцията им със съществувалите в семейството силна сърдечна връзка и топлите отношения, и опустошението. Той каза, че ще пледират за най-тежкото предвидено за престъплението наказание – доживотен затвор без замяна.

Окръжен съд Бургас разпита вчера 5 вещи лица, изготвили 13 съдебни експертизи – медицински, биологични, дактилоскопни и технически. По искане на страните комплексната съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на Георгиева ще бъде изслушана след като тя евентуално даде обяснения. Подсъдимата заяви, че желае да направи това след разпита на всички свидетели. Делото продължи с разпит на 12 свидетели, призовани за първия ден на процеса.

Днес се оказа, че има нова версия за смъртта на малката Александра от Поморие, пишат медиите в България днес. Майката на обвиняемата Атанаска Димитрова – Светлана, обяви, че 30-годишен мъж е извършил убийството.

Той се казвал Антон Петров и е бил близък на семейството на детето. Според Светлана Димитрова в нощта на изчезването на детето Антон Петров е влизал 3-4 пъти в апартамента на Атанаска. Пак според нея, детето е било убито извън квартирата и след това внесено и скрито под леглото на Атанаска.

Делото в Бургас продължава. Съдът трябва да разпита още 54 свидетели.