Започна периодът за отстраняване на дефекти по ВиК мрежата в Поморие

В рамките на най-мащабния проект за Поморие – Реконструкция на ВиК мрежата в града, е предвиден период за отстраняване на дефекти, който продължава шест месеца след приключване на проекта.

В тази връзка, от 16 до 25 септември 2015 г., ще бъдат извършвани ремонти дейности на асфалтовата настилка на ул. „Манастирска” и ул. „Мусала”. В този период ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства, като преминаването по тези улици ще се извършва в едното платно, съгласно поставената сигнализация.

„По време на летния туристически сезон, когато строителните дейности бяха забранени, се извърши цялостно обследване и анализ на проблемните места в града, в това число и на всички сигнали които получихме от граждани. Наредил съм на фирмите изпълнители да започнат работа по отстраняване на дефектите веднага след строителната забрана, като приоритетно ще се ремонтира асфалтовата настилка на натоварените улици. Има места, на които ще се извърши ремонт и уплътнение на шахти и корекции по дъждовната канализация т.е корекция на дъждоприемните шахти на местата, с установен дефект при последните паднали обилни дъждове. И пак подчертавам, че всички тези дейности са за сметка на изпълнителите, като част от подписания с тях договор.”, коментира кметът Иван Алексиев.

Периодът за отстраняване на дефекти ще продължи до 14.12.2015 г., като до тогава не се планира затваряне на улици, а само ограничение на движението в определени участъци. След приключване на този период, започва да тече законоустановеният гаранционен срок за всички извършени строително-ремонтни работи, който е 5 години след приключване на проекта.