Засадиха 30 дръвчета в Поморие по повод „Седмицата на гората”

Повече от 30 млади дръвчета бяха засадени в Поморие като част от кампанията „Поморие – моят зелен град” и по повод „Седмицата на гората”. По протежението на булевард „П. К. Яворов” бяха засадени от служители на общинска администрация 16 броя липа, 9 броя албиция (копринено дърво) и 2 пъстри малуса.

Детските градини в Поморие също подкрепиха общинската инициатива. ОДЗ „Детелина” бе осигурила красиви брезички, които малките палавници засадиха с много старание и любов и направиха двора на заведението още по-зелен и приветлив за игри.

Едно копринено дърво и четири ароматни липи скоро ще разтворят корони в двора на ЦДГ „Веселушко”, за да пазят децата през горещите летни дни. С помощта на възрастните, веселушковците активно участваха в озеленителните дейности, като мотото им бе „Подобри гората”.

Екипът на ЦДГ „Веселушко” отправи сърдечни благодарности към Общината и служителите в общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” за осигурените дръвчета, за практическата помощ и специалното им отношение към децата на Поморие.​ Всички деца и възрастни, включили се в днешната кампания, бяха закичени със специални значки с логото на „Поморие – моят зелен град”.

В седмицата на гората в ОУ”Христо Ботев” гр. Ахелой коледното дръвче намери своето място в двора на училището.

deca4

12961747_1285938018101496_3582826492710889405_n