За 24 часа трима удавени

На 17.08.т.г. около 18.25 ч. в Районно управление «Полиция» – Приморско е получено съобщение за давещ се мъж на Централен северен плаж в Приморско мъж. Установено е, че това е немският турист Г.Д., 39 годишен, пристигнал в България на 10.08.т.г., като организиран турист през ГКПП Летище Бургас и настанен в хотел «Перла бийч» в Приморско. По данни на очевидци туристът потънал във водата и спасителите, въпреки предприетите издирвателни действия не могли да го открият. Трупът на мъжа е забелязан около 14.30 ч. днес, като в момента служители от Регионално гранично управдление – Царево се опитват да го извадят от морето. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Приморско.

На 18.08.т.г. около 07.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за удавен мъж на южен плаж до панорамния път в Несебър – установено е, че това е 44 годишният М.М. от Сливен. Смъртта на М.М. е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Несебър, като трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ – Бургас.

На 18.08.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение за инцидент на плажа на к-г «Черноморец, при който от водата е извадена млада жена. Ц.В. е реанимирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ, като при свестяването си заявява, че е влязла в морето със свой приятел. Час по-късно от водата е извадено тялото на 25 годишния Д.Й. от Ловеч, , дошъл на почивка по морето. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ – Бургас.

Във връзка с трупа на мъж на видима възраст 60 год., изваден от водата на Северния бургаски плаж около 06.20 ч. на 17.08.т.г., от служителите на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас са предприети оперативно-издирвателните мероприятия, в резултат на които е установена самоличността на мъжа – това е : 75 годишния И.С. от бургаския комплекс «Зорница», който дошъл на плажа за да прави слънчеви бани, влязъл в морето и вероятно поради «мъртвото вълнение» се удавил.