Иван Алексиев с впечатляваща победа от над 75%

ivanaleksiev2Иван Алексиев спечели още на първия тур изборите за кмет на община Поморие. От предварителното паралелно преброяване той събира повече от 8624 гласа (75.54%). Резултатът още не е окончателен, защото не са прибавени резултатите от една секция в Бата и две в Горица. След него се нарежда кандидатът за кмет от БСП Никодим Стоянов, за когото са гласували 1209 избиратели (10.59%). Трети е независимият кандидат за кмет Янчо Славов, който получи 639 гласа 5.60%. За кандидата за кмет от НФСБ Даниела Радева са гласували 634 гласа 5.55% и за Калоян Недялков – 310 гласували (2.72%). След окончателното преброяване ще има несъществени промени, дори е възможно процентът на кмета от ГЕРБ да се увеличи.

Кандидатите на ГЕРБ печелят още и в Ахелой – Иван Георгиев, Бата – Георги Неделчев, Александрово, Медово – Георги Желев, Лъка – Жасмина Димитрова и Каменар Петко Петков. В Горица на балотаж отиват кандидатите на БСП Валентин Георгиев и Тончо Киров от НФСБ. В Каблешково досегашният кмет на ГЕРБ Елена Бояджиева отива на втори тур с кандидата на Средна европейска класа Върбина Дерлийска.

Заради бавната обработка на протоколите все още не разполагаме с достатъчно информация за резултатите от гласуването за общински съветници. Очаквайте още информация!