Извършени кражби

В резултат на полицейските действия анслужители от Районно управление «Полиция» – Поморие» по отношение кражбата на : перфоратор, ъглошлайф, дрелка и удължител с макара 25 м. / всичко на обща стойност около 500 лв./, осъществена на 05.11.т.г. от новосторяща се къща в Каблешково, собственост на 48 годишен мъж, са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените : А.М., 25 годишен от Каблешково и Д.А., 31 годишен, от с. Оризаре. Вещите – предмет на кражбата са намерени при претърсване в дома на А.М., скрити в подпокривното пространство. Работата по случая продължава.

 

На 11.11.т.г. около 21.30 ч. служители от Районно управление «Полиция» – Поморие задържали в момент на извършване на кражба на строителни платна от строителен обект, разположен в града, лицата – М.Ж., 32 годишен, А.А., 28 годишен и Л.С., 37 годишен, и тримата от Бургас, придвижващи се с л.а. «Опел Тигра», с бургаска регистрация и товарен микробус «Форд Транзит», с монтанска регистрация. В микробуса са откирти девет строителни платна, отнети от новострояща се кооперация, разположена на поморийската улица «Княз Александър Батенберг». М.Ж., А.А. и Л.С. са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11.11.т.г. около 13.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за кражба на златни накити, извършена от частен апартамент, разположен в бл. 16 в кв. «Свобода», собственост на 57 годишен помориец – установено е, че чрез взломяване на входната врата е проникнато в апартамента, откъдето е извършена кражба на златни накити с общо тегло около 16 гр. и сумата от 100 лв. на монети от по 1 лв., съхранявани в гардероба в спалнята. Констатирано е, че са откраднати и 7-8 кутии цигари. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.